Війна точно закінчиться 2023-му: у Зеленського пояснили свою впевненість

Читати російською
Автор
Новина оновлена 10 грудня 2022, 14:27

Про конкретні і точні дати говорити ще зарано

Останніми місяцями українці все більш оптимістично налаштовані як щодо швидкості звільнення певних територій, так і щодо настання перемоги у війні. Зокрема, про сподівання побачити перемогу найближчими місяцями, а тобто в 2023 році, говорив і президент Володимир Зеленський. Михайло Подоляк, радник очільника Офісу Президента України, пояснив, що він спирається на дані аналізу української розвідки та партнерів України.

Про це він розповів в інтерв'ю проєкту "Орестократія" шеф-редактору "Obozrevatel" Оресту Сохару. За його словами, президент довіряє аналітичній структурі роботи розвідки, тож спирається на чіткі та аргументовані позиції Збройних сил, на поведінку росіян у різних місцях, обсяги їхньої зброї, на логістику. Інформація партнерів часто дає українській стороні зрозуміти, яку ситуацію окупанти мають зі снарядами, ракетами, бронетехнікою, як проходить мобілізація і які настрої має суспільство.

"Є об‘єктивна інформація, яку надає нам ГУР, а також та, що надають наші партнери з точки зору оцінки російської ресурсної спроможності… Ми прогнозуємо як все буде в них", — пояснив радник Єрмака.

Інтерв'ю з Михайлом Подоляком

У той же час, за його словами, спиратися зараз на конкретні дати не можна, адже ситуація як в росії, так і на полі бою може змінитися. Слід розуміти, що все може скінчитися шляхом державного перевороту в кремлі або успіхом ЗСУ.

Як повідомляв "Телеграф" раніше, полковник запасу ЗСУ та військовий експерт Роман Світан розповів, які території Україна може повернути ще до Нового року.