"Ядерного смітника" не буде: Жданов оцінив можливість застосування путіним ядерної зброї (відео)

Читати російською
Автор

На Заході вже "пишуть план Маршалла" для України

Теоретично кремлівський диктатор Володимир Путін може застосувати тактичну ядерну зброю, але насправді такий крок з його боку малоймовірний.

Таку думку висловив у вечірньому зведенні новин на своєму Youtube-каналі військовий експерт Олег Жданов.

“Теоретично він може вдарити", — вважає підполковник запасу.

Але, вочевидь, російський "фюрер" планує взяти участь у будівництві нового світопорядку, і в жодному разі не збирається ні в рай, ні в пекло, хоча раніше і заявляв про те, що, мовляв, "усі здохнуть, а ми в рай ".

"Ні, це загроза для нього. Людина, яка планує своє майбутнє навіть найближче… Ось йому зараз потрібні переговори, і він робить все можливе і неможливе для того, щоб змусити Україну сісти за стіл переговорів. Йому потрібне припинення вогню, його армія програє. Вона сьогодні вже не може наступати, лише окремі ділянки, які я не враховую. І це при тому,, що насправдів наступають не збройні сили росії, а приватні військові компанії", — пояснює експерт.

До того ж наступ "чевакашників" із "зеків", який планувався на суботу, так і не відбувся.

Тому, робить висновок Жданов, кремлівський диктатор не зможе натиснути на червону кнопку.

"Можливо, путін і хоче, але він не може її застосувати. Так що не переживайте. Захід стежить за цим так само, як і ми. Їм не потрібен тут другий Чорнобиль, їм не потрібне джерело радіоактивного зараження. Вони сидять і пишуть "план Маршалла для України. Хочуть його вже затвердити — хто в що інвестуватиме, щоб відновлювати Україну ", — вважає Олег Жданов.

Західні компанії та держави мають намір після війни взяти участь у видобутку корисних копалин у нашій країні, в інвестиціях у агросектор.

"Їм не потрібен тут "ядерний смітник", вони не дадуть путіну цього зробити. Це не перебільшення, не пом’якшення ситуації, це констатація факту на сьогоднішній день ", — упевнений Жданов.

Фрагмент передачі Олега Жданова

Нагадаємо, генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що в Альянсі не вважають, що росія готова застосовувати ядерну зброю проти України, проте продовжують "спостерігати за її поведінкою". У свою чергу екс-глава ЦРУ Девід Петреус навіть назвав можливі цілі, які будуть атаковані з боку США у відповідь на ядерний удар рф. Йдеться про затоплення чорноморського флоту, удари по військових базах у Криму та російські війська на території України. У тому, що ядерну зброю не буде застосовано, згоден і російський опозиціонер Гаррі Каспаров – він вважає більш небезпечними для нашої країни удари по енергетичній інфраструктурі.