За лічені дні: завдяки Bayraktar ЗСУ "демілітаризували" техніки росіян на десятки мільйонів доларів

Читати російською
Автор

Пошкоджено техніки російського ворога ще на 1,85 мільйонів долар США

Лише за кілька днів парі безпілотник летальних апаратів Bayraktar ТВ-2 вдалося знищити ворожої техніки на загальну суму у 26,5 мільйона доларів. До списку "демілітаризованого" озброєння росіян увійшли 8 танків Т-72, дві САУ "Акація", а також БМП та гаубиці.

Про це у суботу, 3 серпня, повідомили у телеграм-каналі Сухопутних військ ЗС України, відзначивши, що така значна кількість ворожої техніки була ліквідована українськими захисниками лише за три дні, з 31 серпня по 2 вересня.

"Це 8 од. танків Т-72 (орієнтовна вартість одного $3 млн), по одній одиниці САУ "Акація" ($1,6 млн), БМП ($0,6 млн) та гаубиці ($0,3 млн)", – пояснили у ЗСУ.

Крім повністю знищеного озброєння російських окупантів, "барактари" уразили п'ять ворожих танків Т-72 та одну БМП. Загальна сума пошкоджень — близько 1,85 мільйона доларів.

Що стосується загальної вартості знищеної та пошкодженої російської техніки, то вона сягнула вражаючої суми у 28,35 мільйона доларів.

"Ефективні турецькі "Байрактари" у вмілих руках наших воїнів – потужна зброя! Один із апаратів — допомога від дружньої Литви", — йдеться в тексті публікації.

Раніше "Телеграф" повідомляв, як напередодні у небі над Миколаївською областю Збройні сили України збили унікальний російський безпілотник "Картограф". Ця модель є секретною і з початку війни з росією ще у 2014 році, українцям вдалося уразити лише чотири такі БПЛА противника.