Відпочинок в Україні: куди варто поїхати під час війни

Читати російською
Автор

Через війну далеко не вся країна доступна для подорожей

Через повномасштабне вторгнення рф в Україну, яке триває вже 162 дні, багато українців забули, що таке відпочинок. Однак "перезарядити батареї" іноді просто необхідно.

"Телеграф" з посиланням на vikna.tv пропонує вашій увазі список мальовничих місць в Україні, де можна відпочити. До списку потрапили вітчизняні каньйони, озера та водоспади.

Українські каньйони

Одним із найкрасивіших місць в Україні є Богуславський, Коростишівський та Буцький каньйони. Вони знаходяться у Київській, Житомирській та Черкаській областях відповідно. Скелі, річки та дерева навколо створюють чарівну атмосферу.

Буцький каньйон /nevdoma.com.ua
Коростишівський каньйон /rest.guru.ua
Богуславський каньйон /kyivmaps.com

Українські озера

Не менш красивими є вітчизняні озера, що знаходяться на західній Україні та Волині. Найвідомішим озером України є Синевір. У центрі озера, як зіниця, розташований невеликий острів, звідси й народна назва — Морське Око Карпат.

Озеро Синевир /prokarpaty-tour.info

Ще однією перлиною Закарпаття є озеро Несамовите. Примітно, що це озеро дещо нагадує Антарктиду.

Озеро Несамовите

На Волині також є красиві та кришталево чисті озера. Наприклад, Світязь, що входить до групи Шацьких озер. Світязь є найглибшим озером України.

Озеро Світязь /tourkazka.com

Усі волинські озера знаходяться поряд. Там цілий комплекс із понад 20 водойм. Зона Шацьких озер оточена базами відпочинку та оздоровчими комплексами.

Шацькі озера /volynnews.com

Українські водоспади

Карпатські водоспади вражають своєю красою. У них рекреаційні властивості та наукове значення.

Ялинський водоспад, Закарпатська область
Водоспад Воєводин, Закарпатська область
Манявський водоспад, Івано-Франківська область

Раніше повідомлялося, де можна недорого відпочити в Європі. До речі, вартість путівок для українців зросте приблизно на 25-30% через ріст долара.