Тимошенко: Волонтерський центр “Оборона Полтави” став потужним осередком фронтового тилу

Читати російською
Автор

Більше сотні волонтерів центру Громадського руху "Оборона Полтави" цілодобово працюють, аби доставляти критично необхідний провіант та ліки військовим та цивільному населенню, в тому числі до окупованих регіонів України. Про це повідомив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко.

"Бажання допомогти об’єднало тисячі людей по всій країні – владу, бізнес та волонтерів. Ми всі працюємо на один результат!", — сказав Тимошенко.

Центр, який створили ще з перших днів повномасштабного російського вторгнення, зібрав мешканців Полтави та області навколо єдиної мети — забезпечити безперебійну роботу фронтового тилу.

"Саме сюди приїжджають тисячі людей в пошуках прихистку, рятуючись від бойових дій", — зазначив заступник керівника ОП.

Волонтерський центр працює відразу за кількома напрямами: тут шиють спорядження для військових, плетуть маскувальні сітки, опікуються відділенням тактичної медицини та мережею складів, які акумулюють в собі гуманітарну продуктову допомогу. "Оборона Полтави" має і власний логістичний відділ — він займається пошуком транспорту для перевезення вантажів.

Нагадаємо, раніше Кирило Тимошенко повідомив, що для зручної координації та доставки гуманітарних вантажів уряд запустив сервіс Help.gov.ua.