"Порівняйте фото": журналіст відповів на улюблене питання путінських пропагандистів

Читати російською
Автор

Денис Казанський розповів про "8 років обстрілу Донбасу"

Український журналіст та блогер Денис Казанський, який раніше показав приклад зазомбованості матерів загиблих в Україні російських солдатів, відповів на улюблене запитання російських пропагандистів та росіян, які люблять повторювати у мережі заїжджене питання "Де ви були 8 років, коли бомбили Донбас".

На своєму каналі журналіст показав на фото центр Донецька після нібито "8 років страшних українських обстрілів", а на других — центр Харкова, через місяць після початку так званої "денацифікації".

"Тільки зараз для всіх стало очевидно, наскільки гуманно і акуратно весь цей час діяли українські військові на Донбасі, наскільки вони намагалися берегти мирних жителів і не завдавати шкоди захопленим українським містам. І як контрастує з цією тактикою російських Zондеркоманд, які перемалюють без будь-якої жалості мирні квартали разом з населенням, мають намір наносити максимальний збиток, отримувати задоволення від масової гибелі громадян України…", — зазначає Казанський.

На перших трьох фото показано Донецьк, на інших трьох фото — Харків:

Донецьк сьогодні
Харків після ракетного обстрілу російськими військами

Тим часом Україна гідно відбивається від російських окупантів уже 33-й день. За цей час окупаційні війська втратили близько 16 600 людей особового складу, 582 танки, 1664 бойові броньовані машини та сотні одиниць іншої техніки. Попри заяви про нібито досягнення будь-яких цілей під Києвом, російські окупанти показують свою неефективність, тоді як контратаки українців продумані та результативні.