Футболіст збірної росії розплакався через Україну

Читати російською
Автор

Російські футболісти бояться говорити публічно про війну

Російський блогер Євген Савін (КраСава) розповів, як російські футболісти відреагували на його ролик про війну в Україні. Лише один гравець збірної рф публічно відреагував на військовий конфлікт у сусідній країні.

Відповідне інтерв’ю КраСави доступне на www.novayagazeta.eu. Савін опублікував відео на YouTube, свої коментарі у ролику залишили відомі українські футболісти Андрій Ярмоленко, Андрій Воронін, Віталій Миколенко, Олександр Алієв, а також хорват Даріо Срна.

Євген розповів, що після випуску відео йому часто дзвонили російські футболісти, а один із гравців збірної просто ридав у трубку. Савін додав, що багато російських футболістів та тренерів проти війни в Україні, проте вони "перебувають у клітці" — пов’язані контрактом, грошима, страхом, а тому не можуть висловитися публічно.

"Один із гравців збірної записав мені голосове повідомлення і просто плакав у трубку, говорив, що не знає, як далі жити. Багато хто написав: вибач нам за те, що ми мовчимо. Хтось навіть перепостив відео, наприклад, Федя Смолов. Тому Звісно, зворотний зв’язок був: під час підготовки випуску багато футболістів і тренерів з Росії говорили, що те, що відбувається – це неправильно, нікому не потрібні смерті безневинних людей, дітей, все це божевілля, але всі також чудово розуміють, що перебувають у певній системі. Перебувають у клітці, вони пов’язані контрактом, грошима, страхом і всім на світі. І ніхто з них не наважився сказати про це публічно", — розповів блогер.

Додамо, що через свою позицію Савін був змушений виїхати з росії. Також він забирає із собою свою футбольну команду "Красава". Очікується, що клуб росіянина, який виступав у другому дивізіоні ФНЛ (третій за силою чемпіонат у росії), заявиться в нижчу лігу чемпіонату Кіпру.

"Ми їдемо з Росії, стовідсотково. Але їдемо з високо піднятою головою. Ми дограємо чемпіонат, поїдемо, швидше за все, на Кіпр", — заявив Євген.

Раніше повідомлялося, що футболіст збірної України розплакався, говорячи про війну на батьківщині.

Нагадаємо, російський переговорник прийшов подивитися на футбол у Москві у кепці з літерою Z.