Експерша ракетка світу поставив главу російського тенісу на місце після образи українки

Читати російською
Автор

Американець вирішив відповісти росіянину

Відомий американський тенісист Енді Роддік заступився за українку Еліну Світоліну, яку образили в росії.

Відповідний пост Роддік опублікував на своїй сторінці у Twitter.

Роддік закликав главу російського тенісу подивитися на себе у дзеркало перед тим, як називати інших "ніким".

"Особистий рекорд Тарпіщева в рейтингу – 164 місце. Статистика перемог та поразок 2-3, жодного титулу (очевидно). Статистика Еліни Світоліної 433-228. 16 одиночних титулів, третє місце – особистий рекорд у рейтингу. Я б попросив його дати визначення хто такий "ніхто", а потім об’єктивно подивитися у дзеркало", — написав Роддік.

Еліна напередодні закликала російських та білоруських тенісистів відкрито висловитись про свою позицію щодо війни в Україні.

"Для нас, українців, дуже важливо, щоб вони (російські та білоруські тенісисти. — Ред.) висловлювалися, щоб вони самі обирали, на чиєму боці їм бути. Ми хочемо знати, ми хочемо почуватися в безпеці, бо якщо вони не скажуть свою думку щодо цього, ми не дізнаємося, чи підтримують вони свій уряд", — цитує Світоліну eurosport.

Президент Федерації тенісу росії Шаміль Тарпіщев у відповідь на слова Світоліної заявив, що "вона — ніхто".

"Не треба звертати увагу, це не тільки моя думка, а і юристів теж. Тому що від будь-якого висловлювання нас можуть зняти з якихось змагань. Зараз ми граємо, у нас все нормально. Безглуздо взагалі реагувати. Хто така Світоліна? Ніхто взагалі", — сказав Тарпіщев Metaratings.ru.

Раніше повідомлялося, що російських тенісистів не пустили на престижний турнір "Вімблдон-2022". Росіяни навіть пропонували відкупитися від українців, щоб взяти участь у змаганнях.