Війна з росією: Зеленський сказав, що думає про роль Китаю

Читати російською
Автор

Пекін поки що тримає нейтралітет

Українського президента Володимира Зеленського загалом влаштовує та позиція, яку Китай зайняв щодо російсько-української війни. Про це він розповів під час дискусії за сніданком на Всесвітньому економічному форумі у Давосі.

Деталі повідомляє "Телеграф".

Свіжі факти та аналітика – достовірно про війну з росією

За словами Зеленського, поки що Китай осторонь нинішнього військового конфлікту між Росією та Україною. При цьому українську владу подібне частково влаштовує.

"Це краще, ніж допомога російської федерації, у будь-якому разі, — наголосив президент. — І я вірю, що за спиною Китай не вестиме іншу політику".

Разом з цим український лідер заявив, що не бачить з боку Пекіна будь-яких кроків назустріч росії або якихось очевидних рішень проти України. Проте й підтримки Києву китайський народ сьогодні особливо не виявляє. Тим часом від нашого суспільства, за словами Зеленського, вже є запит на таку допомогу, адже історія співробітництва між нашими країнами вельми хороша і продуктивна.

"Думаю, чогось Китаю не вистачає. Можливо, продовження стосунків із США чи чогось подібного", — припустив Володимир Зеленський.

Виступ президента України на сніданку у Давосі розпочинається в районі 44-ї хвилини.

Також "Телеграф" писав про те, що Володимир Зеленський назвав у Давосі найсильнішою українською зброєю. Спойлер — це не озброєння, отримане від західних партнерів.