Зеленський розповів, що стане перемогою для України

Читати російською
Автор

Частину перемог можна досягти шляхом переговорів

Український лідер Володимир Зеленський заявив, що перемогою України буде повернення військ на лінії розмежування, які були у нашій країні до 24 лютого. Це, на його думку, є доказом того, що українців ніхто не зміг захопити.

Про це президент говорив під час свого інтерв’ю, присвяченого третій річниці інавгуурації.

Свіжі факти та аналітика – достовірно про війну з росією

За словами Зеленського, у різних категорій населення в Україні сьогодні різний "апетит" щодо перемоги. Однак слід пам’ятати про найголовніше — цінність життя людей, особливо військових.

"На цей момент, попри те, що це несправедливо, вважаю, що перемогою вийтиме на лінію (розмежування), яка була до 24 лютого", — зазначив політик.

Він переконаний, що це буде перемогою хоча б тому, що ми покажемо і росії, і всьому світу, що Україну не вдалося захопити.

"Потім ми перейдемо до другої частини війни, яку — я сподіваюся тій країні вистачить розуму, — ми зможемо провести за столом переговорів", — наголосив Володимир Зеленський.

На думку президента, українцям важливо розуміти ціну війни, яка й так надто висока. Усі військовослужбовці хочуть жити, тому просто розкидатися ними, як це робить армія супротивника, ніхто не буде.

Зазначимо, що таке бачення ситуації Зеленський промовляв і майже два місяці тому на початку квітня. Тоді він теж стверджував, що треба зберегти якнайбільше життів, а частина питань обов’язково вирішиться дипломатичним шляхом.

Також "Телеграф" писав, скільки зараз військових захищають Україну на фронті, борючись проти російських окупантів.