Шольц заступився за "простих росіян", викликавши бурхливу реакцію українців

Читати російською
Автор

Заява політика розлютила дуже багатьох

Згадали про нацистські погляди Німеччини часів Другої світової війни та запропонували послухати розмови окупантів із рідними — це лише вершина айсбергу реакції українців на скандальну заяву канцлера Олафа Шольца. Як відомо, той напередодні заявив, що будь-яка агресія до російських громадян не виправдана, адже війну розпочав кривавий диктатор володимир путін.

Як відреагували соцмережі, розповідає "Телеграф".

Перевірені новини про війну і не тільки шукайте у нашому Telegram

Одним із перших на висловлювання Шольца звернув увагу український посол у Німеччині Андрій Мельник. На його думку, відповідальність за бойові дії в Україні несе всі ті росіяни, що роками зносили знущання свого режиму і лише підтакували.

"Це російські, а не інопланетні льотчики бомбять українські міста, вбиваючи жінок і дітей. Саме мовчазне російське суспільство де-факто підтримує війну", — наголосив він.

З ним погоджуються і багато інших українців, які вважають, що росія має пройти той самий шлях, що й Німеччина після Другої світової війни — відмовитись від нацизму та усвідомити свої помилки, причому протягом кількох поколінь. Деякі ж із українців просто зляться через двоїстість поглядів Шольца.

Раніше користувачі українського сегменту мережі подібним незадоволеним чином реагували і на брехливі пропагандистські висловлювання спікера російського МЗС Марії Захарової. Нагадаємо, що вона стверджує, ніби путінська армія зовсім не стріляє по мирних жителів та будинках, а всі фото та відео — натовські фейки.