Окупанти завдали ракетного удару по базі відпочинку під Одесою (фото та карта)

Читати російською
Автор

Хотіли вдарити по мосту через лиман, але схибили

Вранці у понеділок, 16 травня, російські військові завдали ракетного удару по Одеській області, — вкотре вдарили неподалік мосту через Білгород-Дністровський лиман під Одесою. Можна припустити, що міст і був метою удару, але вийшов промах. Постраждало щонайменше троє людей, серед яких дитина.

Фото та деталі поступово публікують місцеві канали у мережі.

Зазначається, що повітряна тривога в Одесі була оголошена о 08:39, після чого буквально за 20 хвилин в області почули кілька вибухів і побачили дим.

Оперативно про війну в Україні читайте у нашому Телеграмі

Пізніше на Білгород-Дністровських каналах офіційно уточнили, що дим видно в районі між станціями Кароліно-Бугаз та Лиманською у Затоці. Варто зауважити, що ця ділянка знаходиться на узбережжі, і в курортний сезон туди з’їжджаються багато відпочиваючих, там одні бази відпочинку.

Приблизна ділянка потрапляння на карті

Пізніше в оперативному командуванні "Південь" уточнили: "Внаслідок ракетного удару по Одещині літаками стратегічної авіації, вражено об'єкт туристичної інфраструктури, зруйновано будівлі, спалахнула пожежа. На місці працюють рятувальники та слідчо-оперативна група".

Попередньо постраждали 2 дорослих і важко поранена маленька дитина.

Судячи з диму, "прилетіло" добряче
Масштаби руйнувань поки що не уточнюються
Про загиблих поки що теж нічого не відомо

Варто зауважити, що до цього росія завдавала вже чотири удари по мосту через Білгород-Дністровський лиман, — місцева влада пояснювала, що таким чином противник хоче "відрізати" від решти України великий шматок Одеської області.

Як повідомляв "Телеграф", останнім часом росія пустила в хід старе озброєння, — небезпечніше в експлуатації і набагато менш точне.