Грузія чітко відповіла щодо другого фронту для росії

Читати російською
Автор

Грузинський прем'єр заявив, що їх позиція принципова

Влада Грузії заявила, що ніякого "другого фронту" проти росії країна відкривати не буде і це принципова позиція.

Як передають "Новини-Грузія", про це заявив прем'єр-міністр Іраклій Гарібашвілі.

Перевірені новини про війну і не тільки шукайте у нашому Telegram

"Ніякого другого фронту, ніякої другої війни в Грузії не буде. Це наша принципова позиція", — сказав грузинський прем'єр.

За його словами, експрезидент Грузії Михайло Саакашвілі у 2008 році вже допустив найбільшу помилку — не зміг уникнути війни, внаслідок чого країна була зруйнована.

На думку Гарібашвілі, якби й сьогодні Саакашвілі був при владі, то війна в Грузії могла б повторитися.

Таким чином Грузія відповіла на заяву радника голови Офісу президента Олексія Арестовича про те, що чинне керівництво Грузії могло б включитися у військові дії проти Росії й таким чином повернути собі контроль над Абхазією і Цхінвальським регіоном.

Варто зазначити, що грузинська влада відмовилася підтримувати санкції проти Кремля за війну в Україні. Міністр оборони Грузії Джуаншер Бурчуладзе заявив, що нерозумно приєднуватися до тих санкцій, які не вплинуть на агресора, а пригнічуватимуть населення країни. При цьому в Грузії заявили, що вони будуть надавати Україні гуманітарну допомогу.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що Грузію запідозрили у тому, що вона допомагає російській стороні з постачанням військової техніки в обхід санкцій.