"Затягувати не варто": лавров знов заговорив про перемовини після успіхів ЗСУ на Харківщині

Читати російською
Автор

Російська влада наголошує, що за стіл переговорів треба сідати якнайшвидше

Переговори між Україною та рф на рівні глав держав з моменту російського вторгнення в нашу країну не відбувалися жодного разу. Про ймовірність зустрічі Зеленського та путіна на саміті G20 тільки говорять, але Україна вже озвучила умови, за яких вона погодиться бодай про щось говорити з країною-агресором. Тим часом російська влада заявляє, що вони не проти говорити.

Як передають пропагандистські ЗМІ, з такою заявою виступив голова російського МЗС сергій лавров. За його словами, росія не відмовляється від переговорів з Україною.

"Чим більше відкладається процес, тим складніше буде домовитися", — сказав глава російського МЗС.

При цьому він звинуватив Захід у намаганнях зберегти та зміцнити своє домінування у світі.

Примітно, що російська влада заговорила про перемовини після того, як Збройні сили України перейшли у контрнаступ на Харківщині і вже досягли значних успіхів, вигнавши російських окупантів майже до самого кордону.

Додамо, що президент України Володимир Зеленський вважає, що за злочини Кремля повинен відповідати весь російський народ. І пропонує цивілізованим країнам заборонити в’їзд росіянам. Також глава держави чітко дав зрозуміти, що "Мінська-3" не буде. І що Україна має повернути все, включаючи Крим. В аналогічному ключі висловлювався і міністр оборони Олексій Резніков.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" разом з експертами з'ясовував, чи справді Кремль хоче якнайшвидшого миру та якою є ймовірність переговорів у найближчі місяці.