В Україні ліквідували військове керівництво однієї з дивізій армії рф (фото)

Читати російською
Автор

Знищити окупантів, швидше за все, вдалося в Херсонській області

Російські військовослужбовці продовжують активно гинути на території України завдяки прицільним атакам українських захисників. Так, значної кількості членів командування не дорахувалися у 20-й гвардійській мотострілецькій дивізії, котра базується у Волгограді. Відомо про смерть начальника підрозділу, полковника Олексія Горобця, а також його заступника, теж полковника Олексія Аврамченка.

Інформацію передає російське видання "Медуза", а також Telegram-канал Міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm. Загалом волгоградська дивізія втратила чимало бійців під час війни в Україні.

Найімовірніше, вже згаданий Горобець та Аврамченко попрощалися з життям, коли ЗСУ накрили командний пункт 20-ї МСД на Херсонщині. До речі, щоб ідентифікувати особу першого, довелося проводити тест ДНК — настільки серйозно російський окупант підійшов до питання "самодемілітаризації".

Олексій Горобець
Олексій Аврамченко

Додамо, що також повідомляється про загибель начштабу 20-ї мотострілецької дивізії Сергія Кенса. Раніше він командував 810-ю бригадою морської піхоти Чорноморського флоту рф. Його намагалися врятувати після отриманих поранень, але довезти до шпиталю не змогли.

Сергій Кенс

Також ідентифіковано щонайменше одного молодшого офіцера управління, який загинув в Україні у той самий час. Мова про старшого лейтенанта (за іншими свідченнями — капітана) Євгена Сипіна, який очолював розвідку в штабі 944-го артилерійського полку згаданого вище підрозділу.

Євген Сипін

Швидше за все, список загиблих офіцерів і рядових 20-ї МСД армії Росії лише поповнюватиметься. Слава ЗСУ!

Нагадаємо, раніше "Телеграф" розповідав про те, що у Шахтарську Донецької області днями було успішно ліквідовано керівників 106-ї дивізії повітряно-десантних військ росії.