росія знайшла країну, у якої можна брати контрабандну зброю — The Guardian

Читати російською
Автор

Зброю вже перевезли до росії

Російські війська під час нападу на Україну, ймовірно, використовують не лише своє озброєння, а й контрабандне. Воно має іракське походження.

Інформацію оприлюднило видання Guardian. Посилаючись на джерела серед бойовиків в Іраку та дані регіональних розвідувальних служб, повідомляється, що боєприпаси та техніка з Близького Сходу надходить іранськими мережами контрабанди.

Надійне джерело новин про війну – підпишись на наш Telegram

Йдеться про протитанкові ракети, ручні протитанкові гранатомети, реактивні системи залпового вогню (Astros II розробки Бразилії). Частину озброєння було доставлено наприкінці березня.

Astros II /Wikipedia

Також повідомляється про передачу Тегераном Москві ракетного комплексу Bavar 373. Це іранський мобільний зенітний ракетний комплекс великої дальності, схожий на характеристики з С-300. Із Іраку також повернули ще С-300. Нагадаємо, росія перебуває під санкціями і прямо закуповувати зброю не може, зі своїм виробництвом теж є проблеми.

Привезена зброя переміщується до східного кордону України. Нагадаємо, що Іран активно співпрацює з росією, зокрема, і в рамках питань озброєння. Обидві країни перебувають під санкціями країн і обмінюються розробками та озброєнням. Щодо Іраку, то після війни в країні багато зброї в неофіційному обороті.

Зазначимо, що саме на сході України розгортається масштабна військова кампанія російського вторгнення — на околицях кордону на російській території помітили велике скупчення техніки, під Ізюм у Харківській області перекидається значна кількість військового контингенту.

Карти бойових дій показують — росія намагається атакувати вздовж східної лінії фронту — штурмувати міста на Луганщині, захопити Маріуполь на Донеччині та зміцнитися на Харківщині.

Як раніше писав "Телеграф" путін поміняв командувача вторгненням в Україну — на цю посаду призначений генерал армії росії Олександр Дворніков, який раніше курирував військові дії на окупованих територіях і керував вторгненням на півдні та сході України.