Псковський спецназ зазнає втрат і відмовляється воювати в Україні

Читати російською
Автор

Затяжна війна не подобається навіть самим російським військовим

Внаслідок великих втрат бригади псковського спецназу ЗС РФ на харківському напрямку, командир бригади полковник Бушуєв відмовився виконувати наказ про продовження операції і вступив у конфлікт із командуванням Західного військового округу.

За даними української розвідки, нині полковника Бушуєва відсторонено від обов’язків, повідомляє Центр оборонних реформ.

Стало відомо, що у другій окремій бригаді спецназу ЗС РФ (Псков) у результаті боїв на харківському напрямку вже понад 30 загиблих, 26 поранених, понад 50 зниклих безвісти, 7 здалися в полон.

У зв’язку з цим командир бригади полковник Бушуєв вступив у конфлікт із командуванням 20 армії та Західного Військового округу і відмовився спрямовувати підлеглих у зону бойових дій, після чого був усунений від виконання зобов’язань.

Уточнюється, що у 22 окремій бригаді спецназу ЗС РФ (Степовий) станом на 15 березня 2022 року 8 військовослужбовців загинули та 8 були поранені внаслідок артилерійської поразки їх командного пункту.

Раніше "Телеграф" повідомляв про конфлікти у вищому керівництві Росії — міністра оборони Сергія Шойгу підозрюють у підготовці перевороту з метою повалення Володимира Путіна.

Також з’являлася інформація про відмову російського десанту виконувати наказ командування та висаджуватись в Одесі.