У Путіна прямо пригрозили загостренням війни на Донбасі через санкції США

Читати російською
Автор

Росія знову відзначилася дезінформацією та перекручуванням фактів

Якщо Росія піде на Україну повномасштабною війною, то США застосує небувалі санкції, зокрема — відключення країни-агресори від міжнародної міжбанківської системи платежів SWIFT. У Кремлі назвали цей крок небезпечним, проте перекрутили дані так, нібито це призведе не до краху їхньої банківської системи, а до "відновлення громадянської війни в Україні".

Чергову загрозу для Києва озвучив речник президента Росії Дмитро Пєсков.

За його словами, санкції проти РФ "можуть вселити помилкові надії у гарячі голови деяких представників України".

"Українське керівництво, як то кажуть, під сурдинку може вирішити почати заново громадянську війну у своїй країні і спробувати силовим методом вирішити проблему південного сходу", — у пропагандистському ключі відрізав Пєсков, зізнаючись, що вони побоюються нібито саме цього повороту подій, а не впливу на російську економіку.

Нагадаємо, що у відповідь на резонансну заяву Вашингтона про те, що "Росія може атакувати Україну будь-якої миті" і готувати провокативні теракти на Донбасі, РФ виступила з відповіддю. На сайті посольства Росії в США з’явилося спростування, в якому слова американців назвали "істерикою" та заявили, що РФ нібито ні на кого нападати не збирається.