"Спасибі" Угорщини: Будапешт заблокував виділення Україні мільярдів євро від ЄС

Читати російською
Автор

Угорщина виступила проти поправок до фінансового законодавства

Угорщина заблокувала надання Україні макрофінансової допомоги ЄС.

Під час відкритої частини засідання Ради з економічних та фінансових питань міністр фінансів Угорщини Міхай Варга від імені країни висловився проти ухвалення Європейською радою законодавчих поправок, які б дозволили виділити Україні у 2023 році 18 млрд євро макрофінансової допомоги. Про це повідомляє видання Інтерфакс-Україна.

"Угорщина проти поправки до фінансового законодавства", — заявив Врага.

Повідомляється, що, зокрема, Угорщина виступила проти поправки у багаторічне фінансове законодавство, яке має бути ухвалене одноголосно. Водночас міністри країн-членів Євросоюзу кваліфікованою більшістю проголосували за макрофінансову допомогу плюс (MFA+) та поправку до фінансового регламенту.

"На жаль, ми не змогли прийняти пакет загалом. Однак це не охолодить наші амбіції почати виділяти нашу допомогу Україні з початку січня. Я прошу Комітет з економіки та фінансів знайти альтернативне рішення. Це означає, що ми маємо знайти рішення, яке підтримають усі держави. Ми знайдемо рішення, щоб підтримати Україну", – заявив головуючий на засіданні міністр фінансів Чехії Збігнєв Станюра.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Угорщині вкотре обирали вкрай неоднозначну позицію щодо війни в Україні.

Також ми повідомляли про те, що Угорський прем’єр-міністр Віктор Орбан потрапив у скандал через шарф із провокаційним зображенням.