"Німеччина обіцяла Україні зброю та безпеку. Нічого ви не дали і не виконали": депутат Європарламенту жорстко розкритикував ФРН

Читати російською
Автор
Новина оновлена 16 квітня 2022, 03:35

Польський політик заявив, що німці "на боці зла"

Депутат Європейського парламенту, польський політик Патрік Які розкритикував не лише позицію Німеччини за її стійке небажання надавати допомогу Україні у війні проти росії, а й за спроби стримати допомогу від інших європейських країн, зокрема Польщі.

Переклад експресивного виступу Які в Європарламенті від 7 квітня опублікував у п’ятницю, 16 квітня, увечері блогер Денис Довгополий:

"Ви хочете накласти санкції на Польщу, тому що ми не хочемо чинити як ви вимагаєте? Але що ми повинні брати у вас у приклад? Те, що вам начхати на Україну? Якщо відмовитися від грошей з росії для кожного німця коштуватиме 80 євро на місяць і ви кажете "НІ" і ми повинні це скотство підтримувати?

Німеччина обіцяла Україні зброю та безпеку. Нічого ви не дали та не виконали обіцянок. І ми повинні поводитися так само? Роками ви торгували з росією і мали надприбутки. Тепер має наслідки у Бучі, звірства над дітьми та смерті мирних громадян!

Ви вже програли, бо ви на боці зла!

Це велике щастя, що в Європі є країни, яким небайдужа Україна, як Польща, яка знає, що Україна зараз страждає. Тому що поляки пам’ятають, як німці спалювали дітей у печах, пам’ятають масові вбивства у Варшаві.

І сьогодні Німеччина нам нічого не заплатила. А зараз Німеччина хоче повчати нас моральності?

Може, у вас зараз більше грошей і сили, але ви не можете бути лідером у Європі, не можете нічим пожертвувати, щоб берегти добро. Якби ви витратили всі зусилля, які ви спрямовуєте на просування санкцій проти Польщі витратили на санкції для росії, сьогодні Україна була б врятована".

Як повідомлялося, ФРН раніше відмовлялася постачати озброєння в Україну, проте з десятих чисел квітня змінила свою позицію.

Так, 12 квітня президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр заявив, що ФРН постачатиме зброю Україні.

А вже 15 квітня стало відомо, що Німеччина має намір значно посилити можливості ЗСУ, виділивши на потреби українських військовослужбовців більше мільярда євро.