Окупанти вночі били по Харкову та Нікополю: у містах спалахнули пожежі, фото та відео (ОБНОВЛЕНО)

Читати російською
Автор

Росіяни не шкодують боєприпасів, обстрілюючи мирних українців

Вранці 30 липня стало відомо, що російські окупанти влаштували "гарячу" ніч мешканцям Харкова, а також Нікополя Дніпропетровської області. Перше місто вони атакували крилатими ракетами, запущеними з-під Білгорода, а друге — обстрілювали з "арти", розташованої на протилежному березі Дніпра.

Інформацію повідомляє "Телеграф", посилаючись на офіційні дані мера Харкова Ігоря Терехова, голову Дніпропетровської ОВА Валентина Резніченка, а також місцеві Telegram-канали. В обох постраждалих населених пунктах після "прильотів" спалахнули серйозні пожежі.

Харків опинився під прильотом росіян двічі на ніч. У місті сталося два "прильоти" — один із них ближче до центру, другий — в одному з районів міста, попередньо Слобідському.

Пожежа була дуже добре видно

Конкретних даних про постраждалу інфраструктуру немає. Місцеві обережно говорять про ймовірне влучання до житлового будинку, мер Терехов спочатку говорив про пожежу у корпусі одного із навчальних закладів Харкова. Трохи згодом він відредагував своє повідомлення, прибравши цю інформацію.

За попередньою інформацією, вогонь дістався навіть даху висотної будівлі

Однак достеменно відомо, що одна з двох пожеж була дуже сильною — її було видно з різних точок міста. Проте на ранок хоробрі рятувальники з ДСНС впоралися з обома загораннями.

Також у мережі вже з’явилося відео потужної пожежі, яка спалахнула у Нікополі після артилерійського обстрілу міста російськими окупантами. Як зазначив губернатор Дніпропетровщини Валентин Резніченко, росіяни накривали населений пункт "Градами" кілька разів за ніч. Постраждав не лише сам районний центр, а й деякі населені пункти Червоногригорівської громади.

Загалом по Нікопольському району випустили до 80 артилерійських снарядів. Один із житлових приватних будинків знищено повністю, ще пошкоджено 15. Також уламки артилерії зачепили і понад десяток господарських споруд. Порвано лінії електропередач, понад 1000 абонентів залишилися без світла.

Постраждали і два місцеві підприємства, на одному з яких після "прильоту" сталася пожежа. Рятувальникам довелося розбиратися з вогнем кілька годин поспіль.

Даних про постраждалих немає ні щодо Харкова, ні щодо Нікополя.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" розповідав, що російські бойовики влаштували жорстоку провокацію в Оленівці, що на Донеччині. Вони прицільно обстріляли колонію, в якій утримувалися українські військовополонені, внаслідок чого понад п’ять десятків наших хлопців загинули. У Генштабі ЗСУ впевнені, що таким чином росіяни спробували приховати сліди своїх злочинів, адже жорстоко поводяться з бранцями.

Співробітникам СБУ вдалося добути докази, що вказують на те, що ворожі солдати самостійно здійснили обстріл колонії. На це також вказує відсутність загиблих серед працівників в’язниці.