Генерал розповів про плани ЗСУ щодо звільнення Херсону: "Швидко не буде"

Читати російською
Автор

Українські захисники планують вже найближчим часом розпочати звільнення окупованого міста

Звільнення тимчасово окупованої Херсонщини, котра перебуває під систематичним терором окупантів, бійці Збройних сил України почнуть з правого берега Дніпра. Що стосується звільнення Лівобережної частини області, то з неї російських солдат вибиватимуть, наступаючи зі сторони Запоріжжя.

Як розповів у своєму інтерв'ю для видання РБК-Україна колишній заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України (РНБО), генерал Сергій Кривонос, Херсонщину навпіл ділить Дніпро і переважна його частина перебуває на лівобережжі. Тож питання щодо оперативного звільнення всього регіону від окупаційної армії наразі не стоїть.

"Аби подолати Дніпро в районі Херсона чи на інших ділянках, а там ще також є Каховське водосховище — це кілометри водної перешкоди і це не буде швидко", — пояснив генерал.

За словами Кривоноса, першочергово планують звільнити частину правобережжя області. Проте, пояснив він, поспішати українські захисники не будуть.

"Побачимо, як воно буде. Не будемо поспішати і казати, що це буде завтра чи післязавтра. Це буде тоді, коли ми зможемо це зробити", — додав він.

Стосовно звільнення від окупантів лівобережної частини Херсонщини, то це планують зробити вже після того, як російські солдати будуть вибиті з частини Запоріжжя, що дозволить звільнити для ЗСУ шлях.

Кривонос додав, що плани наразі глобальні, проте всі вони впираються у фінанси, час та людей.

"Крок за кроком ми йдемо до нашої перемоги. Або нас знищить росія, або ми знищимо її на нашій території і відкинемо від наших кордонів. Бо якщо росія програє війну Україні, вона ще залишиться як держава. Якщо ми програємо війну рф, то ми перестанемо існувати як держава і нація", — додав генерал.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що завдяки новій зброї, котру Україна отримала від західних союзників, Збройні сили України матимуть змогу вражати скупчення живої сили і техніки окупантів, які перебувають на Херсонському, Ізюмському та Харківському напрямках.