Загрожує катастрофа світового рівня: у Маріуполі повідомили про наслідки бомбардування "Азовсталі"

Читати російською
Автор

На заводі могли пошкодити споруду, яка утримувала сірководень

Безперервні бомбардування маріупольського заводу "Азовсталь", який окупанти мають намір знищити, можуть призвести до екологічної катастрофи в Азовському морі — мова про повне вимирання флори та фауни.

Про це у середу, 18 травня, повідомив міський голова Маріуполя Вадим Бойченко.

Оперативно про війну читайте у нашому Telegram

За словами Бойченка, є всі підстави вважати, що російські військові під час бомбардувань "Азовсталі" влучили у технічну споруду, яка стримувала десятки тисяч концентрованого сірководню. Якщо ця рідина потрапить в Азовське море, то це вб'є всю флору та фауну в ньому.

Ба більше, небезпечна речовина у випадку потрапляння в Азовське море, неминуче потрапить ще й до Чорного та Середземного морів. Тому витік сірководню з "Азовсталі" загрожує катастрофою світового рівня.

"Необхідний негайний допуск на об‘єкт міжнародних експертів та ООН для вивчення ситуації та запобігання екологічній катастрофі світового рівня", — зазначив мер Маріуполя Вадим Бойченко.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що з маріупольського заводу "Азовсталь" вдалося евакуювати сотні українських військовослужбовців, з яких десятки мали поранення різного ступеню важкості. Наших воїнів вивезли на непідконтрольну Україні територію, однак влада обіцяє обміняти їх на російських полонених і таким чином врятувати. На підприємстві у Маріуполі все ще залишаються бійці полку "Азов", однак їх кількість не розголошують зі зрозумілих причин.