Росіяни вигадали нові знущання з людей у Маріуполі: місто перетворюють на гетто

Читати російською
Автор

Людей намагалися вмовити або підкупити спочатку, тепер змушують як рабів

Російські військові, які зараз контролюють більшу частину багатостраждального Маріуполя, забороняють людям перебувати на вулицях і примушують їх до співпраці як рабів.

Про це на своєму каналі поінформував радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

Чиновник розвінчав фейки росіян про нібито відмову від штурму "Азовсталі", — за його словами, досі тривають повітряні атаки та штурмові дії, однак у мережі просто перестали публікувати відео з місця подій. Також тривають бої у секторі від заводоуправління Азовсталі до Українського Козацтва.

Чесно та оперативно про війну читайте у нашому Телеграмі

Окупанти також заборонили в’їзд у місто та обмежили пересування ним, — росіянам та бойовикам "ДНР" дають дозволи на пересування на три дні, українцям же потрібно пройти "фільтрацію", і лише тоді дають дозвіл на тиждень.

Також росіяни вводять так званий дозвіл на перебування на вулиці: "Місто перетворюють на реальне гетто", — коментує це Андрющенко.

За його словами, до жителів Маріуполя ставляться як до рабів, незважаючи на те, які у них погляди, проукраїнські чи проросійські, іноді жаліють лише старих та дітей.

Раніше окупаційні війська шукали добровольців на околицях, які б працювали рятувальниками, комунальниками та в освітній сфері, а тепер людей буквально змушують працювати як рабів.

Крім того, об’явилися колишні правоохоронці, податківці, прокурори та інші чиновники, які останніми роками перебували в Криму, — тепер вони пропонують маріупольцям "поговорити про майбутнє".

Як повідомляв "Телеграф", раніше мер Маріуполя розповів, що в місті загинуло вже близько 20 тисяч людей, тоді як ще близько 100 тисяч продовжують перебувати в населеному пункті.