В окупованому Херсоні з'явився концтабір за прикладом донецької "Ізоляції"

Читати російською
Автор

Окупанти затримали щонайменше 137 осіб.

Херсон, де російські окупанти влаштували "тихий терор", опинився на межі гуманітарної катастрофи, адже загарбники не дають доставити у місто гуманітарну допомогу. Крім того, у місті з'явився аналог донецької "Ізоляції".

Про це у середу, 13 квітня, повідомила омбудсмен Людмила Денісова на власній сторінці у Facebook.

Свіжі факти та аналітика – правдиво про війну з росією

За словами омбудсмена, у Херсонській області 106 населених пунктів залишилися без електроенергії. У містах та селах стає все менше продуктів та ліків, а російські окупанти й при такій ситуації забирають у населення останнє.

Днями російські військові взагалі захопили гуманітарний хаб у Херсоні, який був організований для допомоги містянам та медичним закладам області. Ворожі солдати забрали звідти ліки, дитяче харчування та навіть памперси.

Громадян, які відверто підтримують Україну, викрадають та тримають у заручниках. За інформацією обласної прокуратури, зараз у заручних перебувають 137 осіб, серед яких 4 журналісти.

Також стало відомо, що у Херсоні з'явився аналог донецької в'язниці "Ізоляція", де катують людей, які чинять супротив окупаційному режиму.

  • "Ізоляція" — незаконна катівня, яку російські військові облаштували у 2014 році у самому центрі Донецька. Через неї пройшли близько 3500 осіб, із них 1600 – цивільні. За словами свідків, в’язниця відрізнялася суворими правилами тримання під вартою, які самі собою були засобом тортур. З ув’язнених постійно знущалися, як фізично, так і морально. Під час тортур використовували електрострум; в’язнів били і змушували стояти годинами або цілодобово з піднятими руками біля стіни; імітували розстріли. Також на території об’єкту тренуються бойовики "ДНР" та функціонує склад військової техніки та зброї.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що 11 квітня російські окупанти атакували Маріуполь невідомою хімічною речовиною. У постраждалих серед військовослужбовців та цивільного населення спостерігалися такі симптоми: гіперемія обличчя, підвищення тиску, сухість та печія у ділянці ротоглотки, слизових ділянок очей. Відео з постраждалими показали у мережі. Про можливість застосування хімічної зброї в Маріуполі безпосередньо заявляли в російських ЗМІ представники окупаційних властей ОРДЛО.