"Україно — вперед, вставай!" У Мелітополі влаштували яскравий мітинг проти окупантів

Читати російською
Автор
Новина оновлена 05 березня 2022, 15:42

"Російський світ" не приживається на півдні України

У Мелітополі, який вже близько тижня перебуває під контролем російських окупантів, влаштували великий мітинг на підтримку України.

У розпорядженні "Телеграфу" опинилося ексклюзивне відео з місця подій.

Зазначається, що люди ходили містом із криками "Слава Україні!", "Україно, вперед!", "Мелітополь, вставай!".

Судячи з відео, людей назбиралося дуже багато.

Колонною пройшли не лише пішоходи, а й велосипедисти з автомобілістами, — поки водій повільно вів транспортний засіб, пасажири з прапорами висувалися з машини.

Городяни щодня збираються на центральній площі Мелітополя

На центральній площі міста збираються дві групи людей: з ранку займають чергу за гуманітаркою від загарбників люди, для яких поняття "Батьківщина" дуже розпливчасте, опівдні приходять ті, для кого Мелітополь був і залишиться українським.

Автівки з гуманітаркою охороняють автоматники

Пару машин з подачкою від загарбників охороняє чимала група автоматників, яким чистою російською мовою пояснили, як вирушити за "російським військовим кораблем".

Гуманітарку охороняють "неввічливі чоловічки"

Колона мелітопольців із прапорами та саморобними плакатами пройшлась центральним проспектом під гімн України, пісні Вакарчука та скандуючи послання загарбникам.

Колона пройшла центральним проспектом

Водночас проспектом назустріч колоні проїжджали колони російської військової техніки.

На акцію вийшлі мелітопольці різного віку

Варто зауважити, що окупанти увійшли до Мелітополя ще в перші дні вторгнення, вже почали вводити там свої правила, комендантську годину. Люди виходили на нечисленні мітинги, але кожного дня їх чисельність росте.

Сьогодні росіяни зі своєю "гумдопомогою" увійшли до Херсона і спробували створити пропагандистську картинку в образі "визволителів", підкупивши людей безплатними консервами, але ті давили їх ногами, після чого влаштували масштабний мітинг. Після цього на протест вирішили вийти ще й у Бердянську.