Багато потужних вибухів у Києві: подробиці нового ракетного удару (оновлено)

Читать на русском
Автор

Росіяни намагаються зробити усе можливе, аби зіпсувати нововрічний настрій українців

У суботу, 31 грудня, росія завдала чергового масованого ракетного удару по мирних українських містах. Зокрема, вибухи чули жителі Вінницької, Житомирської, Київської та Харківської областей. Однак найбільш гучно зараз у Києві, місцеві жителі якого повідомляють про щонайменше 10 потужних вибухів у різних районах столиці. Наразі відомо про кількох постраждалих і одну загиблу людину.

Місцеві телеграм-канали вже публікують перші фото та відео прильотів, а місцева влада інформує про те, що представники усіх київських екстрених служб вже вирушили на місця надзвичайних подій.

Зокрема, міський голова Віталій Кличко у своєму телеграм-каналі написав, що один з вибухів пролунав між житловими будинками в Солом‘янському районі столиці і пізніше додав, що гучно було й у Печерському та Голосіївському районах столиці. Туди вже попрямували медики.

"Всі служби слідують на місце. Деталі — згодом", — йдеться в тексті публікації.

В Офісі президента інформацію щодо прильотів у столиці підтвердили. За словами радника керівника ОП Кирила Тимошенка, руйнувань через приліт російської ракети у Києві зазнав готель.

"Київ. У Печерському та Голосіївському районах пролунали вибухи. Є руйнування, пошкодження зазнав готельний об‘єкт. На місце прямують екстрені служби", — написав він.

Пізніше стало відомо, що уламки однієї з ракет, на жаль, влучили у приватний будинок в Солом'янському районі. Інформація щодо масштабів руйнувань і кількості постраждалих уточнюється.

Готель "Алфавіто" до та після прильоту

Станом на 14:35 київській міський голова Віталій Кличко повідомив про те, що згідно з попередньою інформацією, в Солом’янському районі одна людина загинула, кілька осіб постраждали.

"У Солом’янському районі медики зараз госпіталізують трьох постраждалих жінок. Рятувальники працюють на місцях вибухів", — написав мер.

"На цей час відомо, що у Києві загинув літній чоловік, та семеро постраждалих у двох місцях вибухів у Солом’янському районі. Одна людина — в украй важкому стані",додав пізніше Кличко.

15:10 Кличко поінформував, що під час атаки на Київ у Печерському районі поранено журналіста з Японії. "Його госпіталізують медики. Загалом уже — 8 постраждалих", — написав мер.

15:32 Кличко: станом на цю годину до медзакладів столиці госпіталізували вже 11 постраждалих внаслідок російської атаки на Київ.

Замголови ОП Кирило Тимошенко повідомляє, що у Святошинському районі столиці уламки збитої ракети впали на стадіон "Темп". Постраждалих немає, проте у будівлях повибивало шибки.

15:50 Вже відомо про одного загиблого та 13 постраждалих у столиці. Інформація по потерпілим та руйнуванням уточнюється, пишу Тимошенко.

У Києві та області знову працює ППО, повідомляє Київська міська військова адміністрація.

16:05 У Київській військовій адміністрації повідомили, що кількість постраждалих зросла до 16 осіб.

16:15 Кличко: "Внаслідок російської атаки на цивільні об’єкти столиці 1 людина загинула, 20 — постраждали. Госпіталізували 14 постраждалих, шістьом медики надали допомогу на місці".

16:20 Система життєзабезпечення столиці працює в штатному режимі, повідомляє Віталій Кличко.

"Вода та тепло в киян є. Без електроенергії наразі 30% споживачів. Через аварійні відключення", — повідомив він.

17:50 В Києві та області скасовуються екстрені відключення, повідомляє ДТЕК.

17:56 За даними медичної служби, загалом у Києві через ворожу ракетну атаку 1 людина загинула, 22 — постраждало. Інформація щодо потерпілих уточнюється, повідомляє ДСНС.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що під час попереднього ракетного обстрілу Києва з боку росії уламок однієї зі збитих силами ППО ракет влучив у приватний житловий сектор у Дарницькому районі, де постраждали троє цивільних людей, серед яких дитина.