Над Києвом збили кілька ракет, лунали вибухи: що відомо на даний момент

Читати російською
Автор

Росіяни знову спробували обстріляти Київ ракетами

Незважаючи на те, що у росії стає менше ракет, вона не припиняє обстрілювати ними міста України. Так, у середу, 19 жовтня, на Київ було здійснено ракетну атаку, яку відбила українська протиповітряна оборона.

Про це повідомив міський голова Києва Віталій Кличко у своєму телеграм-каналі.

"Над Києвом ППО збила кілька російських ракет. Відбою повітряної тривоги немає! Залишайтеся в укриттях! ППО продовжує працювати", — повідомив Кличко о 14:57 середи.

Після цього деякі місцеві телеграм-канали з посиланням на читачів повідомили, що уламок однієї з ракет впав посеред двору в столиці і опублікували фотографії об’єкта, що впав.

Уламки впали у дворі будинку у Києві /https://t.me/c/1630070238/6895

Офіційного підтвердження цієї інформації на момент публікації новини немає.

При цьому журналіст Андрій Цаплієнко зазначає, що уламки, опубліковані на фото, є розгонним блоком від німецької ППО Iris-T, які нещодавно німецький уряд передало Україні.

"Розгінний блок від німецької ППО Iris-T. Це означає, що найновіша система від союзників уже попрацювала в Україні", — написав він.

Разом з тим, низка ЗМІ пишуть, що над Київською областю було збито п’ять із п’яти ракет і публікують фото вибухів у небі. Також з’являються фото характерних клубів диму в небі, що залишаються після вибуху.

Фото вибухів у небі /https://t.me/kievreal1
Робота ППО на Київщині /https://t.me/kievreal1

При цьому атака на столицю України не припиняється. Через 20 хвилин кияни, зокрема мешканці Оболоні, чули ще вибухи, які також є, ймовірно, роботою ППО.

Також через приблизно 15 хвилин у Києві знову були чутні вибухи.

При цьому інформації про "прильоти" немає, а отже всі ці звуки результат успішної роботи ППО.

Тим часом у деяких районах Києва, зокрема на лівому березі, на Позняках, зникло електропостачання.

ДТЕК повідомляє: "На даний час є аварійні відключення у Дарницькому районі міста Києва (в т.ч. житловий масив Позняки). Енергетики роблять все необхідне, щоб максимально швидко відновити нормальну роботу енергосистеми. Дякуємо за розуміння!".

О 16:20 повітряну тривогу у Києві було скасовано.

Також повідомляється, що атаку зазнав не лише Київ. Так, повідомляється про вибухи на Івано-Франківщині, що опосередковано підтвердила голова місцевої обласної військової адміністрації Світлана Онищук.

Крім цього, у Вінницькій області ворожа атака досягла мети і є влучання в об’єкт енергетичної інфраструктури, про що повідомив голова Вінницької ОВА Сергій Борзов.

"Знову ворог б’є по енергетичним об’єктам. Є влучання і по Вінницькій області. Рятувальні служби працюють на місці", — написав він у своєму телеграм-каналі.

Як повідомлялося, це вже не перші атаки росії по Україні 19 жовтня. Так, уночі потужно прилетіло по Кривому Рогу, а також було атаковано Запорізьку область.