Помста за Луганськ: рота російських десантників не долетіла до української землі

Читати російською
Автор

За один удар ЗС Росії втратили більше роти своїх елітних солдатів

Як повідомив Головнокомандувач сухопутних військ України Валерій Залужний, цієї ночі в районі міста Василькове Київської області було збито російський військово-транспортний літак Іл-76. Генерал особливо наголосив, що цим Україна "помстилася" за збитий у 2014 році над Луганськом літак з українськими десантниками.

Командування ВПС України додало, що збитий літак був внаслідок успішної атаки українським винищувачем Су-27. Також у ВПС наголосили, що цим допомогли наземним військам, що ведуть важкі бої в районі Василькове.

Військово-транспортний літак Іл-76 був розроблений ще за часів СРСР і свій перший політ здійснив у 1971 році. З того часу перебуває на озброєнні понад 15 країн, зокрема України. У десантному варіанті літак здатний перевозити 145 десантників, а в транспортному — до 60 тонн вантажів або 4 одиниці бронетехніки — БТР, БМП або БМД.

145 людей, які містилися в Іл-76, це посилена рота, яка не потрапила на лінію фронту під Васильковим, а була знищена в небі над населеним пунктом.

З початку російсько-української війни пішла третя доба, і почалася вона з перемоги сил ППО ЗСУ, які вже збили кілька літальних апаратів окупантів. .