День Незалежності на Дніпропетровщині розпочався з потужних вибухів: що відомо (фото та відео)

Читати російською
Автор

Жителі Дніпра та області чули щонайменше три серйозні вибухи

Ніч із 23 на 24 серпня на Дніпропетровщині, як і в Запоріжжі, видалася вельми неспокійною. Жителі самого Дніпра та інших найближчих міст після півночі прокинулися від потужних вибухів, а також звуків роботи засобів протиповітряної оборони. На жаль, наші хлопці не змогли "відпрацювати" всі цілі, адже камери спостереження змогли зафіксувати щонайменше один потужний "приліт".

Більше подробиць розповідають місцеві Telegram-канали "Труха Дніпро" та "ХД ДНІПРО". Офіційних коментарів від влади поки що не надходило, проте фото та відео підтверджують серйозність нічної атаки російської армії.

Зазначимо, що один із "прильотів" стався неподалік камери спостереження. Для меншої наочності запис заблюрили, проте спалах від розриву снаряда вельми вражаючий. Безперечно, що цей "приліт" почув багато хто в Дніпрі.

Варто також додати, що на одному з атакованих росіянами місць після удару почалася серйозна пожежа. Заграву від спалаху можна було спостерігати з інших районів Дніпра — воно добре проглядалося в нічній темряві.

На місці пожежі у Дніпрі
Заграва від загоряння

UPD. З'явилася офіційна інформація від голови Дніпропетровської ОВА Валентина Резніченка. За його словами, ніч на 24 серпня видалася для області суцільною повітряною тривогою. По Дніпропетровщині били ракетами, а також "Градами" та "Ураганами". Під російський вогонь потрапили Нікопольський, Криворізький та Дніпровський райони.

Повідомляється, що Дніпровський район був атакований ракетами Х-22 — одразу двома. Один із "прильотів" справді став причиною пожежі, з якою дуже швидко змогли впоратися рятувальники. Даних про жертв поки немає, проте інформація уточнюється.

У Нікопольському районі постраждали кілька населених пунктів. У Марганці через обстріл постраждала ціла родина, чоловік та жінка отримали необхідну медичну допомогу. Два житлові будинки знищено, понад десять отримали пошкодження. Нікополь відчув на собі потужність щонайменше 20 ворожих снарядів, проте люди не постраждали.

У Криворізькому районі з "Ураганів" обстріляли Карпівську та Широківську громади. Частина будинків у селі Кошове залишилася без електроенергії через перебиті ЛЕП.

Нагадаємо, що багато високопосадовців, а також військові експерти просили українців бути дуже обережними у День Незалежності. Генерал Маломуж взагалі вважає, що пік російського тиску на Україну може припасти саме на 24 серпня. Це підтверджується і тим фактом, що лише за ніч в окремих регіонах країни вже три-чотири рази оголошувалась повітряна тривога.