Вбивають військовополонених: окупанти надіслали українці фото її мертвого сина

Читати російською
Автор

Мати отримала від росіян фото мертвого сина, взятого ними в полон у Маріуполі

У суботу вранці, 30 квітня, матері українського військовополоненого в Маріуполі на Донеччині відправили фото її мертвого сина Дана.

У коментарі "УП" жінка розповіла, що Дан потрапив в оточення росіян 19-20 квітня.

Надійне джерело новин про війну – підпишись на наш Telegram

Відомо, що український військовий, який перебував в полоні, фігурував на відео російських пропагандистів. Цього ранку російські нацисти відправили жінці фото мертвого Дана. У чоловіка було татуювання біля серця. Саме за ним й визначили тіло українського бійця.

Вбивство полонених – це порушення Женевської конвенції та військовий злочин.

"Мета зйомки відеоагітки — переконати українців здатися. Пропагандист за кадром: "Ми поводимося гуманно з військовополоненими". Хлопця використали. Як декорацію. І от що було далі. Щойно мамі бійця надіслали оці фото. Тіло сина. Взятого в російський полон, де "поводяться гуманно". Вбитого вже після зйомки. Є більш жахливі фото. Обличчя бійця. Але не буду давати його тут… Ці покидьки мають відповісти за військовий злочин", — написав у Телеграм-каналі військкор Андрій Цаплієнко.

Нагадаємо, що російські військові вдаються до прямого шантажу матерів полонених. Так, відомій мешканці Маріуполя по акаунту її сина зателефонували окупанти і зажадали 5 тисяч євро за збереження життя її сина, інакше на наступному відео буде його страта.

Раніше повідомлялося, що захисників українського Маріуполя, які з перших днів війни оберігають місто та його мирне населення від військової агресії росії, можна звільнити завдяки обміну полоненими.